Wat houdt private label in?

Private label : een unieke lijn van producten voorzien van uw naam. Denk maar aan alle producten die worden genoemd en gepromoot door verschillende sterren en ontwerpers – en hoe winstgevend ze zijn als ze verkocht worden door middel van een private label. Ook u kunt uw eigen merk cosmetica lanceren.

Tot nu toe was het niet eenvoudig om in kleine aantallen uw eigen merk te laten ontwikkelen. Met deze aantallen kunt u starten met een basis assortiment. U zult merken dat uw klanten uw kwaliteitsproducten waarderen en zult u snel meer producten aan uw private label toevoegen.

Een private label kan een aantal aantrekkelijke voordelen hebben:
• U kunt u onderscheiden van de concurrent en een eigen gezicht creëren
• U kunt de wensen van uw klanten vervullen
• U kunt indirect uw omzet verhogen

BottleX kan u een full service concept bieden. Het maakt niet uit of u gebruik wilt maken van onze bestaande high end producten, of dat uw uw eigen unieke product wilt ontwikkelen.

Onze kracht bestaat uit de ervaring in het ontwikkelen van intelligente formules en hebben veel ervaring met o.a. parabeen vrije- en sulfaat vrije producten met daarnaast flexibiliteit in de productie. Wij hebben een aantal kleine ketels en een aantal kleine afvullijnen. Daarbij komt ook nog onze ervaring en mogelijkheden in verpakking en design.

In de ontwikkeling van een private label zijn er een aantal stappen te nemen. Op de volgende pagina’s kunt u lezen wat er allemaal komt kijken bij het creëren van uw eigen merk.

Van idee tot eigen merk

In de custom branding (het ontwikkelen van uw eigen merk) zijn er een aantal fases om tot een mooi eindproduct te komen. Wij bieden een full service werkwijze aan. Hierdoor kunt u kwaliteit in het eindproduct verwachten en wordt u begeleid tijdens het hele traject.

In deze fase helpen wij u bij het vertalen van uw idee in een creatief concept. Uw merk wordt gebaseerd op uw doelgroep, wensen en ideeën. Deze proberen wij te begrijpen en vorm te geven. Het concept wordt gevormd met deze factoren en de trends in de sector in gedachten. Hierbij zoeken wij samen de ingrediënten, kleur, geur en verpakking. In deze fase geven wij u een kostenbegroting.

Na het goedkeuren van het concept en de kostenbegroting zullen wij samples laten maken van uw product. Wanneer u tevreden bent over de samples zullen wij naar de volgende stap gaan om aan uw ontwerp te beginnen.

Onze grafische ontwerpers helpen u om uw merk te onderscheiden van uw concurrenten. Met onze ervaring in design zijn we ervan overtuigd dat u zult houden van wat wij voor u doen!

Voor u de meest spannende fase. Na goedkeuring van het ontwerp zal uw eigen merk in productie gaan. Elk product zal worden voorzien van uw label en worden gevuld met de door u gekozen formule.

Wij kunnen u voorzien van een “look-boek”. Het look-boek zal mooie beelden en gedetailleerde informatie over elk product in uw lijn weergeven – dit is een uitstekende manier om uw nieuwe producten te introduceren.

Het is heel eenvoudig… Vanaf 144 stuks kunt u heel eenvoudig uw producten nabestellen.

Bestaande Formule

Bij BottleX heeft u 2  keuzes voor uw private label. U kunt gebruiken van onze intelligente bestaande formules, of u kunt een product volgens uw specificaties laten samenstellen. Voor ons full service concept maakt het niet uit!

Onze kracht is het ontwikkelen van intelligente formules. Wij hebben veel ervaring met o.a. parabeen vrije- en sulfaat vrije producten. Daarnaast hebben wij een aantal kleine ketels en een aantal kleine afvullijnen. Als u gebruikt maakt van onze bestaande formules kunt u niet alleen al snel uw eigen merk in de markt zetten.

In de bestaande formules hebben wij een ruime keus in producten. Voor de verpakking hebben wij witte en zwarte verpakkingen voor u op voorraad. Met variatie in doppen en natuurlijk het ontwerp van uw eigen label maakt u snel een uniek product.

U kunt bij ons een testpakket aanvragen met de producten die u in uw eigen merk zou willen hebben.

Uniek product samenstellen

Een uniek product samenstellen kost iets meer tijd dan het uitkiezen van een bestaande formule. Maar u heeft dan wel iets bijzonders in handen. Een uniek product kan al gemaakt worden voor u vanaf 1200 stuks.

Als u meer wilt weten of een vraag heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord of beantwoorden uw mail met veel plezier. En hopelijk ontmoeten we elkaar daarna om een mogelijke samenwerking verder te bespreken.

Onze Diensten

In ons private labeling bedrijf bieden wij een full service concept. Natuurlijk hoeft u geen gebruik te maken van dit concept; wij bieden de services ook afzonderlijk aan.

  • formule
  • geur
  • aantallen
  • bulk
  • afgevuld
  • verpakt
  • verpakking
  • bedrukking